Foto: Anders Borg

Fortællevandring er en længere vandring med stilhed, ro og tid. Vandrerne stopper op ved helligsteder og sagnsteder for at lytte til de sagn, legender og myter der knytter sig til disse steder – i naturen eller i ruiner og bygninger. Sangere, musikere og fortællere vil opmuntre og berige vandrerne undervejs. Vandringen skaber plads for ro og eftertanke, så deltagerne kan få lov til at være til stede i nuet og fordybe sig i oplevelsen, frem for at bekymre sig om fremtiden.

I 2012 – 2014 var jeg kunstnerisk ansvarlig for tre Fortællevandringer på Pilgrimsruten i den skønne og varierede natur på Vinderup-egnen. Vi vandrede Pinsedag fra solopgang til sidst på eftermiddagen. Landsbyerne, som vi vandrede igennem, var involverede på forskellige måder, med beværtning, fortællinger, gudstjenester i kirken m.m. og mange forskellige kunstnere var involveret med sang, musik, fortælling og teater.

Forud for disse tre fortællevandringer havde jeg arrangeret fem Fortællepicnics sammen med Vinderup Turistforening og Lokalrådet. Jeg har også udviklet ”Hospitalsvandring” på Hørsholm nedlagte hospital.

Disse erfaringer og oplevelser ønsker jeg at formidle videre. Jeg er gået ind i et samarbejde med kunstnere og fårehyrder, der også arbejder med at bringe mennesker tilbage til naturen og poesien ind i landskabet. Se pdf ”Fortællevandring som oplevelse, inspiration og idéudvikling”

Jeg udvikler gerne lokale Fortællepicnics eller Fortællevandringer i samarbejde med lokale kræfter. Ring eller mail til mig, hvis I har en idé.