Foto: Preben iDali

Grønne fortællinger om og i naturen:
Siden 2000 har jeg fortalt ude i naturen, og jeg har ladet naturen inspirere og gribe ind i mine fortællinger. Det har været en helt naturlig proces for mig. Børn og voksne har haft store sanselige oplevelser af fortælling og natur på én gang. Jeg har forsøgt at samle nogle fortællinger, som både egner sig til at fortælle og opleve i naturen, og fortællinger som forholder sig til vores forhold til naturen, på godt og ondt. Jeg fortæller dem helst i naturen – et sted som jeg kender eller jeres sted.

 • MIDSOMMER HISTORIER.
  Fortællinger om det vi ikke sådan lige ser.

  Ved midsommer beruses vi af sommerens lys, dufte, smage og lyde – vi svæver lidt. Hvad er op og hvad er ned? I gammel tid vidste man, at naturens kraft var på sit højeste til Sankt Hans. Den nat skulle man søge til de hellige kilder for at opnå helbredelse, og det var tid til at plukke urter til tørring. Og Sankt Hans aften flyver heksene. Midsommerhistorier er en buket af stærke og mærkeligt smukke fortællinger. Hør dem ved bålet, på en blomstereng eller i strandkanten. Lad dig forføre og berige af gamle og vise fortællinger: Folkeeventyret ”Den lille hvide Kat”, Lokale sagn om Grimskjæg og Lange Margrethe, Selma Lagerlöfs ”Skiftingen”, Folkevisen ”Agnete og Havmanden” og sommersange. 60 minutter
 • GROKRAFT.
  Bæredygtighed og livskraft.

  Gør fortællinger os stærke og i stand til at navigere igennem livet? Giver vores fantasi og evne til at fabulere os et håb om en god og lys fremtid, selv om den verden, vi kender, forsvinder? Findes kærlighedens grønne grokraft?
  Oplev fortællingerne ude midt i den grønne natur: ”Manden der plantede Træer” en novelle af Jean Giono, folkeeventyr og myter fra Scotland og Norden om træer, dyr og mennesker.
 • TRADITION OG BÆREDYGTIGHED.
  Inuit myter og fortællinger.

  Fortællinger om livsvisdom og kærlighed til livet: ”To Kvinder – en legende fra Alaska”, ”Hvalens Sjæl” og ”Festens Gave”.
  Kommer snart!