Foto: Tommy Bay

Halvanden times fortælling, næsten i et åndedrag, jeg har da aldrig kendt mage! Halvanden times fortællinger, uden manuskript, og på en så indlevende måde at man måtte leve sig helt ind i fortællingerne. Ja, man blev nærmest suget ind i historierne. Det var fantastisk. Det kan ikke forklares, det SKAL opleves. Det var SÅ godt”.
(En tilhører i Hjørring, 2017)

Mit repertoire er opbygget igennem 30 år, og det er helt umuligt at lave en udtømmende liste. Jeg laver gerne et helt specielt program til jeres arrangement, hvor jeg sammensætter et fortælleprogram ud fra jeres idé eller ud fra et tema, som er aktuelt for jer. Jeg fortæller alle tænkelige steder fra store sale til små stuer, på gaden eller i skoven.

Her kan I læse om lange fortællinger eller fortælle forestillinger, hvor jeg har sammensat en række fortællinger og sange, så de danner et spændende forløb. Flere af dem knytter sig til årstider og højtider.

 • SNEDRONNINGEN. Roserne vokser i dale.
  Ingrid Hvass har bearbejdet H.C. Andersens smukke og stærke fortælling ”Snedronningen” og skabt en version i et nutidigt sprog med undertitlen ”Roserne vokser i dale”. En fortælling om ondskaben i verden og hvordan den lille Gerda i sin barnlige naivitet begiver sig ud på den farlige rejse for at befri Kay fra ondskabens kulde, personificeret i Snedronningen og hendes slot af is og fygende sne. Som i den originale fortælling indgår linjer og brudstykker fra salmen ”Den yndigste rose er funden”. 60 minutter.
 • VESTJYSKE EVENTYR.
  Universelle fortællinger fra det yderste af Danmark.

  I udkanten af Danmark sang og fortalte mænd og kvinder de gamle historier, selv om den nye verden udviklede sig med eksplosiv kraft. Evald Tang Kristensen vandrede ad de gamle hedestier og stoppede op ved de små fattige huse. Han lyttede til de gamle og nedskrev deres fortællinger og sange, og derfor kan vi fortsat fortælle dem. Tag med fortælleren på en opdagelsesrejse i denne verden af fortællinger fulde af saft og kraft. Eventyr og sagn, korte fortællinger om Evald Tang Kristensens lange vandring og om nogle af de vigtigste meddelere, som han besøgte. 60 minutter. Download pdf
 • ELSALIL – efter Reformationen.
  En bearbejdning af Selma Lagerlöfs roman ”Hr. Arnes Penge”.

  ELSALIL er en tragedie. En grum historie om mord og brand, om skyld og straf, men også om stor kærlighed og venskab der rækker ind i døden – et opløftende håb om at det smukke og gode vil sejre. Det er fortællingen om det der skete på en lille ø i den svenske skærgård for 500 år siden: Kærligheds-historien mellem den fattige Elsalil og den smukke sir Archie, de brutale mord i præstegården og tyveriet af Hr. Arnes penge og om fiskehandleren Torarin der prøver at få styr på handlingen i denne dramatiske og voldsomme historie. Publikum drages ind i historien af stærke billeder og af fortællingens dilemma: det klassiske valg mellem sandt og falsk, mellem godt og ondt. 90 minutter.
  Download pdf
 • DØTRE, STEDMØDRE OG HELTINDER.
  De gamle fortællinger som en intuitiv stemme i livet.

  Ingrid Hvass har udvalgt en række fortællinger fra vores fælles kulturarv, som omhandler kvinders tab og tilbageerobring af status: Et sagn som vi kender, en usædvanlig kvindes livshistorie, ældgamle ballader, et russisk folkeeventyr og fælles improvisationer. 90 minutter.
 • PÅSKE FORTÆLLINGER
  Ingrid Hvass fortæller nogle af Selma Lagerlöfs bedste fortællinger. De kædes sammen med forårssange, gækkevers, remser og påskesalmer. Og publikum får lov at synge med. Påsken og foråret gennemsyrer hele fortælle-forestillingen. 60 minutter. Download pdf
 • JULELEGENDER.
  En fortællekoncert med Julens gamle fortællinger, nordiske folketoner og salmesang.

  Historiefortæller Ingrid Hvass fortæller og synger de gamle fortællinger om Sankt Nikolaus, Santa Lucia, Sankt Stefan og den kristne Juls fortælling om Maria, Josef, Herodes og Jesus. Musiker og komponist Christian Risgaard spiller lyset frem med egen komposition på hardingfele, og sammen med musiker Søren Christensen væver han et smukt og farverigt tæppe af toner og rytmer fra salmemelodier og nordisk folkemusik. 50 minutter. Download pdf
 • ISBLOMSTER.
  Fortællinger der varmer sjælen i en kold tid.

  En stemningsfuld og anderledes juleoplevelse, fjernt fra julestress og butikkernes mange tilbud.
  Hør om den gamle nordiske Jul, Legenden om Santa Lucia, Legenden om Juleroserne af Selma Lagerlöf og Balladen om Stefan Stalddreng der så den store stjerne, da barnet blev født. Lysene bliver tændt, vi smager en julekage og synger med på en gammel ukendt julesang. 60 minutter.