Fortæller Ingrid Hvass
Foto: Jenny Selldén

I næsten 30 år har jeg arbejdet med både traditionelle fortællinger, litterære tekster og egne fortællinger, og jeg har udviklet et stort og alsidigt repertoire af eventyr, sagn, ballader, myter, noveller, romaner og livshistorier. Jeg fortæller i et enkelt og poetisk sprog og kombinerer ofte mine fortællinger med sange og musik. Jeg tilstræber at fortælle i et tidløst og levende sprog, som vækker fortællingens billeder og skaber en sanselig oplevelse for både voksne og børn.

Igennem mit liv har jeg hørt min mor fortælle følgende om sin mor, min mormor: ”Mor hun var en RIGTIG god fortæller, og når jeg sagde ”Mor, du er så god til at fortælle”, så svarede hun altid: ”Det er fordi, du er så god til at lytte!”

Det er en lille fortælling, som handler om det allervigtigste for en fortæller: én eller flere der lytter! Fortæller og tilhørere er dybt forbundne i den tid, det tager at fortælle en historie – alle digter med. Netop derfor er en fortælling ny, hver gang den bliver fortalt. Ja, fortællingen bliver til, mens den fortælles.